Apasági vizsgálat, DNS teszt

Rokonsági vizsgálatok

Megbízhatóság, pontosság, diszkréció megfizethető áron

Telefon

Irodáink

  • Bp. V. ker., Vörösmarty tér 5.
  • Pécs, Siófok, Székesfehérvár,
    Kecskemét, Győr​
A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak. (H. Carter)

Eredmény értelmezése

DNS vizsgálat az ISO 17025:2005 előírásai szerinti rendszerben eredménylapot készít annak követelményei szerint

Laboratóriumunk a világ élvonalbeli berendezéseinek, robottechnika segítségével kizárja az emberi mulasztás lehetőségét és egyben rendkívül gyorsan a pontosság maximális figyelembevételével  a minták laborbaérkezést követő 2-4 munkanap alatt már rendelkezésére bocsátjuk az analízis eredményét.

DNS vizsgálatok közül a legnagyobb számban készült apasági vizsgálatok két eredményét mutatjuk be a hozzá kapcsolódó piros színű magyarázó szöveggel.

     Eredménylapon a mintákat adók DNS markereit (Locus) és markereken belüli allélek számokban történő meghatározását látjuk.

A gyermek génjeit 50%-ban az anyjától, 50 %-ban az apjától hozza. Az apa vízszintes számsorai -azaz a kettő szám - közül biológia apaság megléte esetén az egyiknek meg kell felelnie a gyermek ebben a sorban található számai egyikével, melyet a sort folytatva egyezőség esetén OK megerősítést látunk, nem egyezőségnél (nem apasági kapcsolat)- azaz génjeik nem egyeznek sárga színnel aláfestett M1 hiba jelöl.

Az oszlopok száma a vizsgálatban résztvevők számától függ. Trió tesztnél három , apa-gyermek tesztnél kettő kitöltött számoszlopot látunk.

Az egyik vizsgált markerben (Amelogenin) kék háttérrel kimutatják a férfi XY, rózsaszínnel pedig a női nem XX kromoszómáit a résztvevőkre vonatkoztatva-ezt ezekben a példákban nem látják a magyarázó szöveg takarása miatt, de az Önök által megrendelt eredménylapon  laboratóriumunk természetesen ezt is feltűnteti.

Az alábbi bemutató eredménylapokban apa-gyermek vonatkozásában ezeket végigkövetve részletes magyarázatunkkal megértheti mi a különbség az apaságot megerősítő és kizáró eredmény között.

 

Példa a biológiai apaság megerősítésére:  apaság megerősítő eredmény KLIKK IDE 

 

Példa a biológiai apaság kizárására:    apaság kizárása eredmény KLIKK IDE