Apasági vizsgálat, DNS teszt

Rokonsági vizsgálatok

Megbízhatóság, pontosság, diszkréció megfizethető áron

Telefon

Irodáink

  • Bp. V. ker., Vörösmarty tér 5.
  • Pécs, Siófok, Székesfehérvár,
    Kecskemét, Győr​
A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak. (H. Carter)

Apasági vizsgálat, dns teszt már 65 800Ft-tól

Génjeinkben kódolva vagyunk-eredmény 2 munkanapon belül.

Alapvizsgálat annak bizonyítására, vajon a gyermek a feltételezett apától származik-e?

Minden ember sejtmagjában egy un. DNS lánc (dezoxi-ribonukleinsav) kettős spirál alakú lánc határozza meg génállományát, melyekben az anya és apa 50-50%-ban örökíti saját DNS-ét a fogamzás pillanatában.

Vizsgálati analízis során laboratóriumunk összehasonlítja a gyermek DNS markereit az apa DNS markereivel. Így a tudomány mai állása szerint jelenleg legpontosabb módszerrel megállapítható DNS egyezőség alapján az apaság.

Ha kétely merül fel egy gyermek származását illetően, az apasági vizsgálat általában min. 99,99… %-os bizonyossággal alátámasztja, vagy 100%-os bizonyossággal kizárja az apaság meglétét.

Hogy zajlik a vizsgálat? Erre kiképzett munkatársaink a mintavételhez szükséges higéniai előírások betartásával mintát vesznek vagy a vizsgálandó személyek az általunk adott fényképes instrukciók betartásával otthonukban leveszik és azokat bejuttatják hozzánk. Mintákból a  sejtmagból kinyert DNS-t sokszorosítjuk un. PCR-Polimeráz láncreakcióval. Majd az ezekből származtatott mérések eredményét hasonlítjuk össze a vizsgálat többi résztvevőjének szintén ilyen módszerrel megállapított eredményével.

Vizsgálat autómatizált robottechnológiával támogatott többszörösen visszaellenőrzött rendszerben, szigorú külső és belső ellenőrzési mechanizmussal zajlik. 

Szükséges minták: gyermek és feltételezett apa; az anyától opcionálisan minta vehető.

Megjegyzés: Amennyiban az "apa"-vizsgált férfi fiútestvére ill. édesapja bekerülhet a potenciális apai körbe, akkor az anyától mindenképpen javasolt a mintavétel. Egyébként általában anyai minta nélkül is meglehetősen pontos eredményt fog adni az analízis.

 

klikkeljen ide az ártáblázatunkért

         A vizsgálat eredménye a minták laborba érkezését követő 2-4 munkanapon belül elkészül.

Szükség esetén részletfizetési lehetőséget biztosítunk a vizsgálat elvégzéséhez.

Laboratóriumunk a világ élvonalbeli berendezéseinek, robottechnika segítségével kizárja az emberi mulasztás lehetőségét és egyben rendkívül gyorsan a pontosság maximális figyelembevételével két egymástól független módon kapott vizsgálati értékeléssel a minták laborbaérkezést követő 2-4 munkanap alatt már rendelkezésére bocsátjuk az analízis eredményét.