Apasági vizsgálat, DNS teszt

Rokonsági vizsgálatok

Megbízhatóság, pontosság, diszkréció megfizethető áron

Telefon

Irodáink

  • Bp. V. ker., Vörösmarty tér 5.
  • Pécs, Siófok, Székesfehérvár,
    Kecskemét, Győr​
A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak. (H. Carter)

TUDOMÁNYOS HÁTTÉR ÉS MÓDSZER

Vizsgálati eredményt mintáikból két egymástól független analízis során kapnak, így az eredmény egyértelmű és ellenőrzött választ ad a rokonság bizonyítására !


Tudományos háttér és módszer

Vizsgálati eredményt mintáikból két egymástól független analízis során kapnak, így az eredmény egyértelmű és ellenőrzött választ ad a rokonság bizonyítására!

Kromoszómakészletünket szüleinktől örököljük: az apai és anyai eredetű kromoszómák kombinációjából keletkezik a szülőkre visszautaló, de kizárólag az adott egyénre jellemző DNS-profil. Ez tulajdonképpen egy adatsor, „genetikai ujjlenyomatunk”, amely egyértelműen képes azonosítani az egyén genetikai állományát. Ez olyan változatos és egyedi – az egypetéjű ikreket kivéve – hogy gyakorlatilag kizárható, hogy a Földön két ember DNS-profilja megegyezzen.

Mi a kromoszóma? A sejt azon része, amely a szülők tulajdonságait az utódokba örökíti. A kromoszómapár egyik felét az anya, másikat az apa adja. A 46 kromoszómából 2 határozza meg a nemet (nő: XX, férfi: XY). Kromoszóma sejtmagból nyerhető.

DNS (dezoxiribonukleinsav): a kromoszómákban a genetikai kód hordozói. Egy több méter hosszú, több millió bázisból álló kettős spirál.

Laboratóriumunk minden vizsgált kromoszóma markerének/lókuszának pontos értékét a vizsgálati eredménylapon rögzíti és azt Megrendelőinknek átadjuk. Későbbiekben ez bármikor azonosítható, visszakereshető és összehasonlítható a vizsgálatban résztvevők azonosítására.

A genetikai ismereteken túl a labortechnika óriási fejlődésére is szükség volt ahhoz, hogy a DNS-szakaszok megbízhatóan elkülöníthetők és azonosíthatók legyenek. Laboratóriumunk az egyértelmű eredmény érdekében magas számú min. 20(+1) markert vizsgál!

Az apasági és egyéb rokonsági tesztek lényege, hogy összehasonlítják a DNS-ben található ismétlődő szekvenciákat. Ha a feltételezett apa/rokon és a gyermek örökítő anyagában megegyezik a vizsgált ismétlődő szakaszok száma, akkor az apasági valószínűség 99,999…% feletti. Ha azonban a két biológiai minta nem illik össze, akkor 100%-osan kizárja a rokoni kapcsolatot.

Apasági és más rokoni vizsgálathoz laboratóriumunk a következő, a világ élvonalába tartozó számítógéppel vezérelt  berendezéseket és szoftvert használja:

Minták egyértelmű előkészítését, azonosítását és kezelését a Biomek® FXp and Biomek® 4000 system biztosítja. A teljesen automatizált robottechnika garantálja, hogy mintái nem keverednek más egyének DNS mintáival, kizárva ez emberi beavatkozás lehetőségét.

Az analízist GeneAmp® PCR System 9700 precíziós berendezés végzi.

 

A fenti technológia olyan biztos eredményt ad, amit kezében tartva megtudja a beküldött mintáikból származó igazságot és bátran felvállalhatja a következő lépését...