Apasági vizsgálat, DNS teszt

Rokonsági vizsgálatok

Megbízhatóság, pontosság, diszkréció megfizethető áron

Telefon

Irodáink

  • Bp. V. ker., Vörösmarty tér 5.
  • Pécs, Siófok, Székesfehérvár,
    Kecskemét, Győr​
A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak. (H. Carter)

Mintavétel, előnyös minták

Az alábbi útmutatást kérjük alaposan olvassa át és tartsa be annak rendelkezéseit. A minták helyes levétele lényeges alapja a jövőbeli analízisnek.

A mintát adó személyek ne igyanak, egyenek legalább két órával a mintavétel elött semmit, ne mossanak fogat, ne rágózzanak, ne használjanak szájöblítőt, protézisrögzítő tapaszt sőt

-ne dohányozzanak a nikotin és a koffein kifejezetten előnytelen a laborvizsgálat lefolytatásához. Vízen kívül más ne kerüljön szájukba.
 
Szükséges eszközök:
8+4 db. mintavevő steril pálca (mi kiküldjük)
1 db. olló, cellux
2-3 db új fehér  kisméretű boríték (mi kiküldjük)
1 db. N13 buborékos védőboríték (minták visszapostázásához, postán- irodaszerüzletben beszerzendő)
2-3 db. Szikkasztó papírháromszög ( általában csomagban található)
* anya opcionális vizsgálatakor a szett kibővül
 
 
Készítsenek elő egy asztalt, melyet fertőtlenítőszeres oldattal pl. Fróraszeptes vízzel lemosnak és szárazra törölnek.
MOSSON MINDEN RÉSZTVEVŐ SZAPPANNAL ALAPOSAN KEZET ÉS TÖRÖLJE SZÁRAZRA!
   
 
Készítsék ki a mintavevő pálcákat -ne bontsa még ki a csomagolásból-, négy  apukáé, másik négy db a gyermeké. (anya opcionálisan + 4 pálca)


     Az egyik borítékra írják rá nyomtatott nagybetűkkel az apa család és keresztnevét, mintavétel dátumát. A másik borítékra a gyermek nevét, mintavétel dátumát. Értelemszerűen a megfelelő rovatba tegyenek X jeleket. 


Vízzel öblítse ki az apuka a száját, majd gyűjtse össze a nyálát és nyelje le.
 
Egy pálcikatartót fogják meg stabilan két kézzel, (papírcsomagolás esetén) tartsa fény felé és a nem vattás végén tépje le a tasak végét, húzzák ki a steril pálcát. A vattához ne érjenek.                                   

Vattás részt a nyitott száj  alsó-felső fogsor közötti szájüreg jobb - és baloldali részén törölgessük  azaz a pofaredő belső felén, forgassuk, húzogassuk meg a pálcát nekinyomva, minél több sejt kerüljön a vattára. Ezt kb. 15-20 mozdulattal elérjük.Ezt a vattás pálcikát biztonságos helyen szobahőmérsékleten 10 percig szikkasszuk, vigyázzunk ne érjen a vattás részhez semmi. Erre a legjobb, ha egy támasztékra pl. háromszög alakra hajtogatott kb. 2 cm magas keménypapírtartóra tesszük. (általában mintacsomagban mellékeljük)


Vegyük elő a második, harmadik, majd a negyedik- apa nevére szóló pálcát és ugyanezt a műveletet végezzük el ismét az apánál.
 
Majd mindezeket a gyerekkel ismételjük meg a gyerek négy db pálcájával.
 
Vigyázzunk, hogy a pálcák (apa-gyermek)ne keveredjenek azokat elszeparáltan apa és gyermek szobahőmérsékleten szikkasszuk.
 
Szikkasztás után (10 perc) helyezzük be a pálcákat a feliratozott papírborítékokba- "a megfelelő névbe 4-4 mintapálca kerüljön" óvatosan a vattás részhez ne érjünk hozzá.

                A PÁLCÁKAT NE EREDETI CSOMMAGOLÁSÁBA TEGYE VISSZA !


Amikor a mintapálcákat betettük a megfelelő papírborítékba (apa és gyermeke külön borítékba) a boríték hajtokáját ragasszuk le.


Töltse ki  a megrendelőlapot és a mintákkal együtt tegye az általunk adott  válaszborítékba. Amennyiben szeretné, hogy a résztvevők neve rákerüljön az eredménylapra a megrendelőlapra írja rá a nveket. Ha anoním vizsgálatot szeretne használjon jelszavakat, ami csak betűt tartalmazhat (számot, karaktert nem).


A mintákat mintavétel után tegye hűtőbe és minél előbb postázza ajánlott, elsőbbségi buborékos borítékban az alábbi címre :
 
 
                                                                    AMM Hungária Kft.
                                                                    
                                                                    Budapest, Somlói út 62/A 5
                                                                    1118

Kérünk küldjön e- mail-en (dns.teszt@gmail.com )jelzést, a minták postázásának időpontjáról.

Köszönjük figyelmét és megértését, kérdése esetén várjuk hívását!
 
Genetikai Tesztlaboratórium képviseletében/ Dr. Remsei


Amennyiben szeretne papír alapú leletet/szertifikátot kapni kérjük „Belföldi postautalvány szelvénye segítségével (piros színű postán található) 2 500 Ft-ot a fenti címre befizetni szíveskedjen vagy bankszámlánkra utalja át és erről e-mail-en értesítést küldjön és/vagy az utalvány másolatát mintákkal küldje vissza. Ennek beszerzése a későbbiekben költséges –ezért most rendelkezzen, ha szeretne ilyet kapni-, de természetesen elektronikusan az eredményt megkapja (e-mail vagy kóddal elérheti).